logo_opistot

  Opintopolut - opastettuja kierroksia kilpailualueella

  Print
  E-mail
  AddThis Social Bookmark Button
  Unfortunately there is no translation available for this page

  opintopolut3

  Mikä musta tulee isona?

  Tulevaisuuden ammatti on kysymys, joka varmasti askarruttaa sinua. Saatat olla jo löytänyt oman alasi ja tehnyt suunnitelmia sen suhteen. Toisaalta voi olla, että et ole vielä löytänyt kiinnostavaa ammattia ja tulevaisuus näyttää epäselvältä kuvitelmalta kaukaisuudessa.

  Taitaja2012-tapahtumassa saat apua ammatinvalintapäätökseesi, sillä kilpailut ovat näköalapaikka koulutukseen, ammatteihin ja työelämään. Tapahtumassa voit perehtyä sinua kiinnostaviin ammattialoihin osallistumalla opastettuihin opintopolkukierroksiin.

  Yläkoululaisille Jyväskylässä on tarjolla seitsemän opastettua Opintopolkua, jotka kattavat kaikki kilpailulajit. Kukin Opintopolku sisältää 5-11 lajia ja yhden polun kulkeminen kestää noin 30 minuuttia. Voit valita kuljettavaksesi yhden tai useamman polun. Jokaisella kilpailualueella on lajiopas, joka kertoo ammattialasta ja SM-kilpailutehtävistä.

  Toisen asteen opiskelijat voivat vierailla lukiolaisille-polulla. Lukiolaisille-polulla pääset tutustumaan eri koulutus- ja uravaihtoehtoihin.

  Yläkoulujen ja lukioiden henkilökunta pääsee tutustumaan ammatillisen koulutukseen osallistumalla ohjattuihin VIP-polkukierroksiin. VIP-polkukierros kestää noin yhden tunnin.

  Opintopolut Taitaja2012-tapahtumassa

   

  sininen Auto- ja kuljetustekniikka

  • autokorinkorjaus, autoasennus, automaalaus, kuljetuslogistiikka, metsäkoneenkäyttö ja muoviala(näytöslaji).

  vaalean_sininen Ravitsemispalvelut

  • kondiittori, tarjoilija, cateringkokki, ravintolakokki ja matkailu (näytöslaji).

  keltainen Palvelut

  • asiakaspalvelu ja myynti, kukkasidonta, puhdistuspalvelu, yrittäjyys, somistus, pukuompelija, kauneudenhoito, hiusmuotoilu, hevostenhoito, lähihoitaja ja eläintenhoitaja (näytöslaji)

  punainen IT- ja viestintäteknologia

  • painotekniikka, painotuotteen suunnittelu, verkkosivujen tuottaminen, tietojenkäsittely, CAD-suunnittelu, tietokoneet- ja verkot, tv- ja videotuotanto ja taloushallinto (näytöslaji).

  musta Teollisuus

  • koneasennus ja kunnossapito, levy ja hitsaus, koneistus, laborantti, mekatroniikka, elektroniikka, automaatioasennus ja sähköasennus.

  vihre Rakentaminen

  • muuraus ja laatoitus, talonrakennus, kirvestyöt, kivityöt, Ilmastointiasennus, viherrakentaminen, huonekalupuuseppä, putkiasennus ja maalaus ja tapetointi.

  oranssi TaitajaPLUS

  • puhdistuspalvelu, kiinteistönhoito, artesaani ja metsuri-metsäpalvelujen tuottaja.

  ruskea Lukiolaisille-polku

  • Suunnattu toisen asteen koulutuksessa oleville opiskelijoille.

  harmaa_vip VIP-polku

  • Suunnattu yläkoulujen ja lukioiden rehtoreille, opettajille ja opinto-ohjaajille.

   

   

  In association with:

  lemminkainen_verkkoon_iso iss_verkkoonelectrolux_verkkoon_140px vhl_logistics_verkkoon laakkonen_verkkoon155px jalas_verkkoon_95px
  wurth_verkkoon_120px Metallintyöstökoneet ja rakentamisen kalusto - Machinery Oy ponsse_verkkoon teknologia_teollisuus_verkkoon_140px keskimaa_verkkoon_145px nrj_energy_verkkoon
  bovalius_logo_uusi_140 poke_verkkoon paviljonki_logo_115 jamk_verkkoon pkky_logo_210