503 Cateringkokki

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button
catering_kokki

Yhteystiedot

Lajivastaava Sirpa Vihavainen, puh. 040 341 5978
Lajin varavastaava Aila Tyrväinen, puh. 040 341 6021

Kilpailijat

503_cateringkokki_salla_hautaviita_verkkoon 503_cateringkokki_eetu_koskinen_verkkoon 503_cateringkokki_ella_ala-uotila_verkkoon 503_cateringkokki_mikaela_lindqvist_verkkoon
Salla Hautaviita (vas.) ja Eetu Koskinen, SATAEDU
Ella Ala-Uotila (vas.) ja Mikaela Lindqvist, Turun ammatti-instituutti
503_cateringkokki_iina_-karppila_verkkoon 503_cateringkokki_julia-_mntyl_verkkoon 503_cateringkokki_iina_takalo_verkkoon 503_cateringkokki_johannes_kaakinen_verkkoon
Iina Karppila (vas.) ja Julia Mäntylä, Tampereen ammattiopisto

Iina Takalo (vas.) ja Johannes Kaakinen, Oulun seudun ammattiopisto

503_cateringkokki_janika_puumalainen_verkkoon 504_cateringkokki_suvi_virtanen_verkkoon 503_cateringkokki_inka_hassinen_verkkoon 503_cateringkokki_heli_raty_verkkoon
Janika Puumalainen (vas.) ja Suvi Virtanen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
Inka Hassinen (vas.) ja Heli Räty,
Pohjois-Karjalan ammattiopisto
503_cateringkokki_lilja_sykiinen_verkkon 503_cateringkokki_ria_turunen_verkkoon 503_cateringkokki_sanna_sepponen_verkkoon 503_cateringkokki_ellinoora_peltola_verkkoon
Lilja Sykiäinen (vas.) ja Ria Turunen, Jyväskylän ammattiopisto
Sanna Sepponen (vas.) ja Ellinoora Peltola, Koulutuskeskus Sedu

Vieraskilpailijat

503_catetringkokki_anatoly_vlasov_verkkoon 503_cateringkokki_viktoria_chistyakova_verkkoon
Mr Anatoly Vlasov,
Vologodsky kooperativny
college, Venäjä
Ms Viktoria Chistyakova,
Vologodsky kooperativny
college, Venäjä

 

Yleiskuvaus kilpailulajista

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat sekä omavalvonta.

Kilpailutehtävät perustuvat perustutkinnon perusteiden kiitettävään tasoon (3). Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen ja cateringalan arvostusta.

Kilpailun luonne

Kilpailu on parikilpailu.

Osaamisvaatimukset

Menestyvä cateringkokkikilpailija osaa

  • tehdä työsuunnitelman
  • valmistaa hyvää ruokaa hygieenisesti, taloudellisesti ja ravitsemussuosituksia soveltaen
  • laittaa ruokaa tarjolle kohderyhmä huomioiden sekä esitellä tuotteet asiakkaalle
  • eri ruoanvalmistustekniikat
  • ammatillisen ruotsin- ja englanninkielen perustaidot
  • toimia yhteistyössä muiden kanssa
  • toteuttaa kestävän kehityksen periaatteet teoriassa sekä työskentelyn aikana
  • toteuttaa tehtävän ja teeman mukaisen asiakastilaisuuden
  • atk-taidot; osaa käyttää Word ja Excel-ohjelmia.

Kilpailutehtävät

Tiistai 24.4.

  • Tehtävä 1 klo 8.00 - 12.00 Vitriinituotteiden valmistus

    Tehtävänä on valmistaa vitriinituotteita henkilöstöravintolan kahvion vitriiniin. Valmista 30 kpl lohivoileipiä annetun annoskortin mukaan, valmista raakapakastepullista kolme erilaista tuotetta kutakin 10 kpl annetun raaka-ainekortin pohjalta ja valmista kääretorttuleivoksia 30 kpl annetun annoskortin mukaisesti.
  • Tehtävä 2 klo 13.00 - 15.00 Ohjeiden suunnittelu ja muuntaminen annettuihin tehtäviin

    Tutustu keskiviikkona toteutettavan tehtävän 3 ohjeisiin: muunna reseptit tehtävän 3 mukaisille ruokailijamäärille, suunnittele ja kirjaa annettuihin resepteihin työmenetelmät, tee kattava työsuunnitelma ja ajoitus sekä ruokalista käsin annetuille pohjille suomeksi ja englanniksi.
  • Lisäksi yllätystehtävä, joka toteutetaan ohjeen mukaan. Tehtävä annetaan keskiviikkona kilpailutehtävän aloittamisen yhteydessä.

Keskiviikko 25.4.

  • Tehtävä 3 klo 12.45 - 17.00 Henkilöstöravintolan edustuspäivällinen

    Edustuspäivällinen valmistetaan tiistaina tekemienne suunnitelmien mukaisesti henkilöstöravintolassa 20 asiakkaalle. Edustuspäivällinen tarjoillaan neljälle työssäoppimisen yhteistyökumppanille ja loput pakataan lähetettäväksi toiseen pisteeseen.

    Alkuruokana on suppilovahverokeitto.

    Pääruokana on mantelilohi, sitruunakastike, yrttiperunalisäke sekä lämmin kasvislisäke.

    Jälkiruokana on mustaherukkaherkku.

    Kilpailijalle on varattu keittiöön erillisen listan mukaiset raaka-aineet.

    Annostelkaa kolme malliannosta päivällisen ruokalajeista tuomareille arviointia varten sekä yksi malliannos yleisön nähtäville.

    Loput pääruoasta jäähdytetään ja merkitään annettavien ohjeiden mukaisesti.Työskentely keittiössä tapahtuu porrastetusti aikataulun mukaan. Kilpailuavustajat huolehtivat jäähdytetyn ruoan pakkaamisesta.
Kilpailuparin numero Koko työaika
Annokset, asiakaspalvelu ja ruokien pakkaaminen
Keittön puhdistaminen
1. pari
13.00 - 16.30 15.25 - 16.05 16.15 - 16.30
2. pari
13.00 - 16.30 15.25 - 16.05 16.15 - 16.30
3. pari 13.10 - 16.40 15.35 - 16.15 16.25 - 16.40
4. pari 13.10 - 16.40 15.35 - 16.15 16.25 - 16.40
5. pari
13.20 - 16.50 15.45 - 16.25 16.35 - 16.50
6. pari 13.20 - 16.50 15.45 - 16.25 16.35 - 16.50
7. pari 13.30 - 17.00 15.55 - 16.35 16.45 - 17.00
8. pari 13.30 - 17.00 15.55 - 16.35 16.45 - 17.00
9. pari 13.30 - 17.00 15.55 - 16.35

16.45 - 17.00



Keittiön on oltava siisti, kun työskentely lopetetaan.

Keskiviikko 25.4.

  • Tehtävä 4 klo 15.40 alkaen Asiakaspalvelu

    Tehtävänä on tarjoilla päivällinen neljälle asiakkaalle. Toinen kilpailijaparista hoitaa asiakaspalvelun ja toinen jatkaa keittiössä tehden ruoka-annoksia. Kilpailijaparille on varattu ja katettu pöytä, johon asiakkaat ohjataan.

    Kilpailijaparille on varattu myös ruokajuoma, jonka kilpailija tarjoilee. Kilpailija esittelee ruokalistan vieraille.

    Kilpailija palvelee asiakkaat ruokalistan mukaisesti.

Torstai 26.4.

  • Tehtävä 5 klo 8.15 - 11.00

    Kirjallinen tehtävä erityisruokavalioista, tunnistamistehtävä elintarvikkeista, kirjalliset tehtävät kestävästä kehityksestä ja työturvallisuudesta

Arvioinnin rakenne

  • A Vitriinituotteet ja annoskorttityöskentely 25 pistettä
  • B Reseptiikka ja suunnittelu 8 pistettä
  • C Päivälliskokonaisuuden valmistus 40 pistettä
  • D Asiakaspalvelu 7 pistettä
  • E Työn pohjana oleva tieto 20 pistettä

Tuomaristo ratkaisee kilpailijoiden paremmuusjärjestyksen kilpailussa määrittämällä pisteet jokaiselle kilpailijaparille. Arvioinnissa käytetään CIS-pistelaskujärjestelmää, jossa lajin maksimipisteet ovat 100 pistettä.

Kilpailusuoritusta arvioidaan päivittäin. Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden voidaan kilpailusuoritus keskeyttää. Kilpailusuoritukset arvioidaan tehtäväkohtaisesti. Tulokset julkistetaan päivittäin.

Tarkemmin liitteissä: Arviointiosiot ja Lajin tuomarityöskentelyn perusteet.

Kilpailussa käytettävät materiaalit, laitteet, työvaiheet ja lajialue

Katso liitteet: Kilpailuavustajan tehtävät, lajin tuomarityöskentelyn perusteet, arviointiosiot, omavalvontalomakkeet, koneet, laitteet ja työvälineet sekä ruokaohjeet

taitaja2012_503cateringkokki_kilpailuavustajan_tehtavat.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_lajin_tuomarityoskentelyn_perusteet.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_arviointiosiot_kohta_2.3.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_omavalvontalomakkeet.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_koneet, laitteet ja tyovalineet.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_mantelilohi.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_yrttiperuna.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_kasvisliske_2.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_sitruunakastike.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_mustaherukkaherkku.pdf

taitaja2012_503cateringkokki_suppilovahverokeitto.pdf

Kilpailujen aikataulu

Maanantai 23.4.
13.00 - 15.00 Ilmoittautuminen ja lajialueeseen tutustuminen
14.00 - Tuomarikoulutus
Tiistai 24.4.
8.00 -12.00 Kilpailutehtävä, keittiötyö
12.00 - 13.00 Kilpailijoiden ja tuomareiden lounastauko
13.00 - 15.00 Suunnittelutehtävä
15.00 - 16.30 Palautekeskustelut
16.30 - 17.00 Tsemppipalkinnon jakaminen
Keskiviikko 25.4.
11.00 -12.00 Lajin kehittämispalaveri
12.00 - 12.45 Kilpailijoiden ja tuomareiden lounastauko
12.45 - 17.00 Kilpailutehtävä, keittiötyö
17.30- Palautekeskustelut
Torstai 26.4.
8.00 - 8.15 Keskiviikon tsemppipalkinnon jakaminen
8.15 - 11.00 Tehtävien tekeminen
11.00 -12.30 Palautekeskustelut
12.30 - 13.00 Kilpailijoiden ja tuomareiden lounastauko

Mitä kilpailijan on itse tuotava kilpailupaikalle

Katso liite: taitaja2012_503cateringkokki_koneet_ja_laitteet.pdf

Tuomarit

Tulossa.

Lajiohjausryhmä

Sirpa Vihavainen, Jyväskylän ammattiopisto
Aila Tyrväinen, Jyväskylän ammattiopisto
Kari Jaakkola, Raision ammattiopisto (Päätuomari)
Tuula Oinonen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
Kirsi Parviainen, Pohjois-Karjalan ammattiopisto
Eeva Hartikainen, Pohjois-Karjalan ammattiopisto
Marjaana Lehto, Jyväskylän ammattiopisto
Arto Hakanen, Fazer Food Service
Jaana Takkinen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
Merja Lahdenkauppi, Opetushallitus

 

 

Yhteistyössä:

pkky_verkkoon_145px

iss_verkkoon

electrolux_verkkoon_120px

 

jamk_verkkoon

 

keskimaa_verkkoon

 

amica_verkkoon


caterina_verkkoon

 

duni_verkkoon

 

kylankattaus_verkkoon

 

paulig_verkkoon

 

poke_verkkoon_pieni

 

raision_ammattiopisto_verkkoon

 


sonaatti_verkkoon