Ammatillisen erityisopetuksen kavalkaadi

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button

Yhteystiedot

  • Lajivastaava MiikoTaka, Bovallius-ammattiopisto, puhelinnumero 040 758 579
  • Lajivastaava Anne Hautala, Bovallius-ammattiopisto, puhelinnumero 0400 206 700

Yleiskuvaus ammatillisen erityisopetuksen kavalkaadista

Ammatillisen erityisopetuksen kavalkadi sisältää puolenpäivän mittaisia eri ammatillisen erityisopetuksen alojen ammattinäytöksiä TaitajaPLUS lajialueella.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua ammatilliseen erityisopetukseen ammattinäytös-alueella kaikkina kolmena kilpailupäivänä. Osaamistaan näyttävät puutarhurit, tekstiilialan artesaanit, kuva-artesaanit, lasi- ja keramiikka-alan artesaanit, merkonomit, ja valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus.

Näytösalueen suunnittelussa on otettu huomioon saavutettavuus, esteettömyys ja yhdenvertaisuus. Yleisöllä on mahdollisuus päästä näytösalueelle katsomaan, keskustelemaan ja osallistumaan näytösalueella tapahtuvaan toimintaan ja työnäytöksiin.

Ammattinäytöstehtävät, Artesaani

Työnäytöstehtävät pohjautuvat käsi- ja taideteollisuusalan tutkinnon perusteisiin ja työelämän vaatimuksiin.

Lasi- ja keramiikka-alan artesaani

Lasi- ja keramiikka-alan artesaanin työnäytöstehtävänä on valmistaa suunnittelemansa keramiikkavati. Vati valmistetaan levytekniikalla apumuottia hyväksikäyttäen. Koristelussa käytetään sekä sapluunatekniikkaa että raaputustekniikkaa. Pintojen väritys tehdäänn enkopella.

Tekstiilialan artesaani

Tekstiilialan artesaani -opiskelijat ompelevat ryijyjä oman suunnitelmansa mukaisesti villalangalla, pellavalla ja paperinarulla. Valmiissa tuotteessa on ryijytekniikan lisäksi kankaanpainantaa, painetun tekstiilin kiinnitys puukehykseen liimaamalla ja lakkaamalla.

Kuva-artesaani

Kuva-artesaani opiskelijat toteuttavat croquis-piirroksia luonnostellen ihmismallia. Luonnokset toteutetaan erilaisilla piirtämistekniikoilla. Opiskelijat toimivat vuorotellen piirtäjinä ja malleina.

Ammattinäytöstehtävät, Puutarhuri

Puutarhurit valmistavat palkintokukkakimput TaitajaPLUS-finaaleihin osallistujille. Kimput tehdään pyöreiksi käsikimpuiksi, ja kukat asetellaan spiraaliin. Joka päivä solmitaan kuusi kimppua.

Ammattinäytöstehtävät, Merkonomit

Merkonomiopiskelijat esittelevät, kuinka rakennetaan näyttävä myyntiesittelypöytä ja kaunis pöytäkattaus. Lisäksi opiskelijat ovat pukeneet mallinuken kevään muotivaatteisiin.

Valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus

Valmentava 1 koulutuksen opiskelijat esittelevät koulutustaan ja rakentavat älytaulun avulla tietoa eri ammattialoista, ilmastomuutoksen vaikutuksista sekä tekevät matematiikan harjoituksia.

Ammattinäytösalue ja aikataulu

Ammattinäytösalue sijaitsee Jyväskylän Paviljongissa TaitajaPLUS lajialueen yhteydessä. Työnäytöksiä on kaikkina kolmena kilpailupäivänä 24 -26.4.2012. Tarkempi aikataulu on esillä TaitajaPLUS lajialueella.

Lajiohjausryhmä

MiikoTaka, Bovallius ammattiopisto
Anne Hautala, Bovallius ammattiopisto
Mika Öhberg, Bovallius ammattiopisto
Heikki Nousiainen, Bovallius ammattiopisto
Jaakko Ihanainen, Bovallius ammattiopisto
Hannele Rissanen, Bovallius ammattiopisto
Mikko Pasonen, Ammattiopisto Luovi
Sirpa Hasa, Hasa Design
Päivi Pynnönen, Hämeen ammattikorkeakoulu
Sirpa Komsi, Keskuspuiston Ammattiopisto
Petri Hämäläinen, Ammattiopisto Luovi
Matti Kauppinen, Skills Finland r.y