Opintopolut - opastettuja kierroksia kilpailualueella

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button

opintopolut3

Mikä musta tulee isona?

Tulevaisuuden ammatti on kysymys, joka varmasti askarruttaa sinua. Saatat olla jo löytänyt oman alasi ja tehnyt suunnitelmia sen suhteen. Toisaalta voi olla, että et ole vielä löytänyt kiinnostavaa ammattia ja tulevaisuus näyttää epäselvältä kuvitelmalta kaukaisuudessa.

Taitaja2012-tapahtumassa saat apua ammatinvalintapäätökseesi, sillä kilpailut ovat näköalapaikka koulutukseen, ammatteihin ja työelämään. Tapahtumassa voit perehtyä sinua kiinnostaviin ammattialoihin osallistumalla opastettuihin opintopolkukierroksiin.

Yläkoululaisille Jyväskylässä on tarjolla seitsemän opastettua Opintopolkua, jotka kattavat kaikki kilpailulajit. Kukin Opintopolku sisältää 5-11 lajia ja yhden polun kulkeminen kestää noin 30 minuuttia. Voit valita kuljettavaksesi yhden tai useamman polun. Jokaisella kilpailualueella on lajiopas, joka kertoo ammattialasta ja SM-kilpailutehtävistä.

Toisen asteen opiskelijat voivat vierailla lukiolaisille-polulla. Lukiolaisille-polulla pääset tutustumaan eri koulutus- ja uravaihtoehtoihin.

Yläkoulujen ja lukioiden henkilökunta pääsee tutustumaan ammatillisen koulutukseen osallistumalla ohjattuihin VIP-polkukierroksiin. VIP-polkukierros kestää noin yhden tunnin.

Opintopolut Taitaja2012-tapahtumassa

 

sininen Auto- ja kuljetustekniikka

  • autokorinkorjaus, autoasennus, automaalaus, kuljetuslogistiikka, metsäkoneenkäyttö ja muoviala(näytöslaji).

vaalean_sininen Ravitsemispalvelut

  • kondiittori, tarjoilija, cateringkokki, ravintolakokki ja matkailu (näytöslaji).

keltainen Palvelut

  • asiakaspalvelu ja myynti, kukkasidonta, puhdistuspalvelu, yrittäjyys, somistus, pukuompelija, kauneudenhoito, hiusmuotoilu, hevostenhoito, lähihoitaja ja eläintenhoitaja (näytöslaji)

punainen IT- ja viestintäteknologia

  • painotekniikka, painotuotteen suunnittelu, verkkosivujen tuottaminen, tietojenkäsittely, CAD-suunnittelu, tietokoneet- ja verkot, tv- ja videotuotanto ja taloushallinto (näytöslaji).

musta Teollisuus

  • koneasennus ja kunnossapito, levy ja hitsaus, koneistus, laborantti, mekatroniikka, elektroniikka, automaatioasennus ja sähköasennus.

vihre Rakentaminen

  • muuraus ja laatoitus, talonrakennus, kirvestyöt, kivityöt, Ilmastointiasennus, viherrakentaminen, huonekalupuuseppä, putkiasennus ja maalaus ja tapetointi.

oranssi TaitajaPLUS

  • puhdistuspalvelu, kiinteistönhoito, artesaani ja metsuri-metsäpalvelujen tuottaja.

ruskea Lukiolaisille-polku

  • Suunnattu toisen asteen koulutuksessa oleville opiskelijoille.

harmaa_vip VIP-polku

  • Suunnattu yläkoulujen ja lukioiden rehtoreille, opettajille ja opinto-ohjaajille.