Tiedote: Sokos-tavaratalossa ja Viherlandiassa kisataan pääsystä Taitaja2011-finaaleihin

Tulosta
Sähköposti
20.01.2011 11:16
AddThis Social Bookmark Button

Yleisölle avoimet somistuksen ja viherrakentamisen Taitaja-semifinaalit Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa kaksi yleisölle avointa Taitaja-tapahtuman semifinaalikarsintaa. Jyväskylän ammattiopisto järjestää somistuksen semifinaalin Jyväskylän Sokos-tavaratalossa 25.-26.1. ja Jämsän ammattiopisto viherrakentamisen semifinaalin Viherlandiassa 2.2. Yhteensä Keski-Suomessa järjestetään semifinaaleja 25 lajissa.

Semifinaaleissa ammatillisten oppilaitosten opiskelijat kilpailevat pääsystä Taitaja - Ammattitaidon SM-kilpailuihin, jotka järjestetään 3.-5.5.2011 Kuopiossa. Kaikkiaan semifinaaleihin osallistuu yli 1 600 opiskelijaa, joista parhaat selviävät finaaleihin kilpailemaan yli 40 lajissa.

Sokoksella somistetaan

Jyväskylän Sokos-tavaratalossa järjestettävässä somistuksen semifinaalissa toteutetaan mallinukkeryhmä kilpailuohjeiden mukaisesti. Kilpailijat on jaettu neljään ryhmään, ja heidän työskentelyään voi seurata tiistaina 25.1. ja keskiviikkona 26.1. klo 9-11 ja 13-16.

Kilpailijoita on yhteensä 33 eri oppilaitoksista Espoosta Rovaniemelle. Taitaja - Ammattitaidon SM-kilpailuihin heistä selviää kahdeksan. Jyväskylän ammattiopistosta semifinaalissa on mukana neljä merkonomiopiskelijaa.

Jyväskylän ammattiopisto järjestää semifinaalin yhdessä Sokos-tavaratalon kanssa, joka tarjoaa tilojen lisäksi kilpailijoille materiaalit kilpailutehtävän toteuttamiseen. Tavaratalon somistajat ovat olleet myös mukana suunnittelemassa kilpailutehtävää. Jyväskylän Sokos-tavaratalon johtaja Tuula Sillanmäki sanoo, että somistus on tärkeä osa tavaratalon toimintaa. Siten semifinaali sopii luontevasti järjestettäväksi tavaratalon tiloissa.

"Tämä on osa oppilaitosten kanssa tehtävää yhteistyötä. Haluamme olla tältäkin osin edistämässä nuorten ammattitaidon kehittymistä, nyt kun uudistetut tilamme antavat siihen mahdollisuuden. Uskon myös, että kilpailutehtävän tekeminen oikeassa ympäristössä uudenaikaisessa tavaratalossa on mielenkiintoinen ja hyödyllinen kokemus osallistujille."
Viherlandiassa viherrakennetaan

Viherrakentamisen semifinaalissa Viherlandiassa kilpailijat tekevät mittatarkkoja luonnonkivi- ja betonipintoja käyttäen monipuolisesti myös muita viherrakentamisen materiaaleja. Kilpailu käydään keskiviikkona 2.2. klo 10-14.30. Semifinaaliin osallistuu kymmenen työparia, joista seitsemän selviää SM-kilpailuihin. Osallistujia on Espoosta Kajaaniin.

Viherlandialle tilojen tarjoaminen semifinaalia varten on osa yhteistyötä, jota se tekee jatkuvasti Jämsän ammattiopiston kanssa muun muassa toimimalla alan opiskelijoiden työssäoppimispaikkana. Semifinaalin järjestämisessä on yhteistyökumppaneina lisäksi useita viheralan rakentajia ja materiaalien valmistajia. Viherlandian toimitusjohtaja Erja Mäkelä sanoo, että hän innostui heti semifinaalin järjestämisestä.

"Tapahtuma sopii erinomaisesti meillä järjestettäväksi, koska teemme muutenkin yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja myymme viherrakentamistuotteita. Se tarjoaa myös asiakkaillemme hyvän mahdollisuuden tulla seuraamaan semifinaalia. Käytämme samalla tilaisuutta hyväksi ja uudistamme kilpailualueena toimivan osaston ilmettä tulevaa kevättä varten."

Lisätietoja

Pia Kotro, puh. 040 341 5807, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, somistuksen semifinaali

Heli Aho, puh. 040 341 4313, opettaja, Jämsän ammattiopisto, viherrakentamisen semifinaali

Esko Junttila, puh. 040 341 5603, Jyväskylän ammattiopisto, projektipäällikkö
Tiedoksi tiedotusvälineille

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan semifinaaleja

Somistuksen semifinaalien seuraamiseen parhaat ajat ovat keskiviikkona 26.1. noin klo 10-11 tai 15-16, jolloin työn tulokset alkavat olla jo näkyvissä. Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoista kolme kilpailee keskiviikon iltapäiväryhmässä klo 13-16 ja yksi tiistain aamupäivän ryhmässä klo 10-11. Semifinaalin tuloksia voi tiedustella opettaja Pia Kotrolta.

Viherrakentamisen semifinaalissa paras aika kilpailun seuraamiseen on puolen päivän jälkeen, jolloin kilpailijoiden työn tulokset alkavat olla näkyvissä. Semifinaalin tuloksia voi tiedustella opettaja Heli Aholta.

Taitaja- Ammattitaidon SM-kilpailut on vuosittainen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat, kilpailuvuonna korkeintaan 20 vuotta täyttävät nuoret kilpailevat noin 40 eri alan Suomen mestaruuksista. Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä järjestävät 3.-5 .5.2011 yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa Taitaja 2011 kilpailun Kuopiossa www.taitaja2011.fi . Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Vuonna 2012 kilpailu järjestetään Jyväskylässä.