Suomelle kahdeksan mitalia ammattitaidon MM-kilpailusta

Tulosta
Sähköposti
10.10.2011 07:49
AddThis Social Bookmark Button
(Skills Finlandin tiedote 9.10.2011)

Maailman suurin nuorten ammatillinen kilpailutapahtuma WorldSkills päättyi sunnuntaina Lontoossa. Suomen joukkue pääsi juhlistamaan viittä hopeaa ja kolmea pronssia!

WorldSkills London 2011 -kilpailuun osallistui 960 nuorta 51 maasta. Kilpailua kävi seuraamassa yli 200 000 katsojaa. Suomesta kilpailuun osallistui 46 hengen joukkue.

Suomalaiskilpailijat voittivat hopeaa painotekniikassa, lentokoneasennuksessa, kauneudenhoidossa, ravintolapalvelussa ja lähihoitajalajissa. Maalaus ja tapetointi -lajissa, floristiikassa ja hiusmuotoilussa suomalaiset saivat pronssia.

Lisäksi 18 suomalaista palkittiin Medallion for Excellence -tunnustuksella, jonka saavat ne kilpailijat, joiden pistemäärä on yli lajin keskiarvon (500 pistettä). Kokonaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että reilusti yli puolet Suomen joukkueesta on keskiarvon paremmalla puolella - oman lajinsa maailman huippua!

- Joukkueemme oli mitalipisteillä mitattuna kilpailun seitsemännellä sijalla, mikä on erittäin hyvin tällaisessa kovan maailmanluokan kilpailussa, toteaa Skills Finlandin hallituksen puheenjohtaja, Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen tyytyväisenä.

- Kilpailun tulos kertoo, että suomalainen ammattikoulutus on korkeatasoista ja lähellä maailman kärkeä. Suomalainen ammattikoulutus ja koulutusjärjestelmä olivat runsaasti esillä myös tapahtuman oheisohjelmassa, Lankinen sanoo.

Lisätietoja ja kilpailijoiden haastattelupyynnöt:

Viestintäpäällikkö Katja Nieminen, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , +358 40 732 0691
Joukkueenjohtaja Marsa Jurvakainen, +358 50 336 6704

Kuvia suomalaiskilpailijoista WorldSkills Londonin Flickr-sivuilla

Yhteenveto tuloksista

Hopeamitali

Ravintolapalvelu: Maria Suihkonen, Jyväskylä (Jyväskylän ammattiopisto)

Kauneudenhoito: Heidi Huttunen, Joensuu (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä)

Painotekniikka: Susanna Virtanen, Turku (Turun ammatti-instituutti ja Jyväskylän ammattiopisto)

Lähihoitaja: Noora Jänkälä, Keminmaa ja Mari Kurula, Simo (Ammattiopisto Lappia)

Lentokonehuolto: Antti Ukkonen, Juankoski (Savon ammatti- ja aikuisopisto)

Pronssimitali

Hiusmuotoilu: Kerttu Johansson, Kouvola (Kouvolan seudun ammattiopisto)

Floristiikka: Jenniina Tiikkainen, Ikaalinen (Jämsän ammattiopisto)

Maalaus ja tapetointi: Aku Korhonen, Jalasjärvi (Turun ammattiopistosäätiö)

Medallion for Excellence -tunnustuksen saaneet mainittu liitteessä. Liitteessä myös kaikkien kilpailijoiden lajit ja kotikunnat.