Helsinkiläiselle Heini Mäkelälle kultaa puhdistuspalvelussa

Tulosta
Sähköposti
25.04.2012 16:28
AddThis Social Bookmark Button

taitajaplus_puhdistuspalvelu_mkel_heini_keskuspuiston_ammattiopisto_500

Heini Mäkelä kuuntelee loppuarviointia suorituksestaan Luovin ammattiopiston Petri Hämäläiseltä. (Kuva: Jaakko Manninen)

Keskuspuiston ammattiopistossa opiskeleva helsinkiläinen Heini Mäkelä voitti TaitajaPLUS-kilpailujen puhdistuspalvelulajin. Kilpailussa toiseksi tuli Tuomas Paananen Bovallius-ammattiopistosta ja kolmanneksi ylsi Anniina Nikkilä Keskuspuiston ammattiopistosta. Taitaja2012-kilpailujen yhteydessä järjestettävä TaitajaPLUS jatkuu torstaina artesaanilajilla.

Puhdistuspalvelulajin kilpailutehtävänä oli toimiston ylläpitosiivous käsityövälineillä ja pölynimurilla. Mäkelä kuvaa tehtävää helpoksi, vaikka yleisön edessä työskenteleminen toi kilpailuun lisää haastetta.

"Kilpailutilanne oli aika jännittävä, sillä en ole kovin kilpailuhenkinen ihminen. Halusin kuitenkin lähteä edustamaan kouluani ja itseäni", sanoo viime vuonna semifinaaleihin asti yltänyt Mäkelä.

Voitostaan onnellinen Mäkelä uskoo, että kilpailukokemuksesta ja voitosta on hyötyä työnhaussa.

"Toivon mukaan se näyttää työnantajalle, että olen motivoitunut työhöni. En ole lukuihminen, mutta tykkään tehdä töitä käsilläni."

TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville henkilöille, jotka opiskelevat ammatillisessa koulutuksessa. TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään Taitaja-kisojen yhteydessä 24.-26.4.2012.

TaitajaPLUS-kilpailuun ei ole ikärajaa. Kilpailuun voivat osallistua henkilöt, joille on tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma.