Linda Jokelasta ensimmäinen TaitajaPLUS-kilpailujen artesaanivoittaja

Tulosta
Sähköposti
26.04.2012 16:06
AddThis Social Bookmark Button

taitajaplus_artesaani_jokela_linda_satakunnan_ammattiopisto_500

TaitajaPLUS-kilpailun artesaanilajin voittaja Linda Jokela kilpailutehtävään keskittyneenä. (Kuva: Jaakko Manninen).

Satakunnan ammattiopistossa opiskeleva Linda Jokela, 19, on TaitajaPLUS-kilpailujen kaikkien aikojen ensimmäinen artesaanilajin voittaja. Aikaisemmin artesaanit ovat tehneet tapahtuman yhteydessä ammattinäytöksiä, mutta tänä vuonna laji oli varsinaisena kilpailulajina.

Artesaanien tehtävänä oli suunnitella opiskelijaruokala Hoivakkaan Jyväskylään tuote, jonka teemana ovat värikkäät ruoka-aineet. Kilpailijoiden tuli tehdä suunnitelma piirtäen tai maalaten sekä esitellä suunnitelmansa asiakkaalle.

Porilainen Linda Jokela ideoi värikkäät hedelmännäköiset lamput, jotka soveltuvat niin pöydälle, seinälle, lattialle kuin kattoonkin.

"Halusin suunnitella jotain erikoista. Tällaisia lamppuja en ole nähnyt koskaan myytävänä", Jokela kertoo.

Jokelalle kilpailukokemus oli niin myönteinen, että hän aikoo hakeutua jatkossa muihinkin suunnittelukilpailuihin.

TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville henkilöille, jotka opiskelevat ammatillisessa koulutuksessa. TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään Taitaja-kisojen yhteydessä 24.-26.4.2012.

TaitajaPLUS-kilpailuun ei ole ikärajaa. Kilpailuun voivat osallistua henkilöt, joille on tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma.