Tiedote: Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman monipuolinen ohjelma julki

Tulosta
Sähköposti
12.03.2012 15:34
AddThis Social Bookmark Button

chisu_promo_vaaka

Esillä 50 ammattia, Kato ja kokeile -pisteitä, Koulutus- ja uratori, tietoiskuja, Chisu ja Stage-musikaali

Huhtikuun viimeisellä viikolla Jyväskylän Paviljongin valtaa Suomen suurin koulutusalan tapahtuma: Taitaja2012. Tapahtuman ohjelma on nyt julkistettu ja se tarjoaa kolmen päivän ajan maksutta paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille kävijöille. Erityisesti opiskelu- ja uravalintoja pohtiville nuorille ja heidän vanhemmilleen kyse on ainutlaatuisesta mahdollisuudesta tutustua käytännönläheisesti eri ammatteihin saman katon alla.

Ammattitaidon SM-kilpailussa nuoret osaajat ottavat mittaa kädentaidoistaan 50 ammatissa. Kilpailun puitteet on pyritty rakentamaan mahdollisimman tarkasti vastaamaan oikeita työelämän vaatimuksia. Yleisö pääsee seuraamaan läheltä esimerkiksi viherrakentajien terassipuiston valmistumista, hiusmuotoilijoiden kampauksia, kokkien menukokonaisuuksia, maalareiden tapetointia ja kirvesmiesten vajan rakennusta.

Omia kykyjään katsojat voivat testata Kato ja kokeile -pisteissä, joissa voi muun muassa kokeilla pienoistrukkia, hevostenhoitoa tai kemiallisen sateenkaaren muodostumista. Koulutus- ja uratorilla esittäytyvät puolestaan oppilaitokset ja yritykset.

"Tapahtuman teema on tee elämäsi paras valinta. Sen avulla kannustamme nuoria ja kaikkia uutta uraa etsiviä löytämään itselleen sopivan opiskelupaikan ja ammatin. Lajien kirjo on niin runsas, että jokainen löytää kiinnostavaa seurattavaa. Tänä vuonna esimerkiksi tv- ja videotuotanto lajissa yleisö pääsee kokeilemaan millaista on olla uutisankkuri", kilpailunjohtaja Esko Junttila sanoo.

Kävijöitä odotetaan paikalle 30 000. Työssäkäyviä kaupunkilaisia ajatellen keskiviikkona on pidennetty aukioloaika kello kuuteen. Tapahtuman käytössä on koko Jyväskylän Paviljonki ulkoalueineen. Taivasalla kilpaillaan muun muassa hevostenhoidossa ja näytöslajina on eläintenhoitaja, jossa yleisö pääsee seuraamaan lehmien lypsämistä.

Taitaja2012-tapahtumassa liikkuu tähtiä muuallakin kuin kilpailulajeissa. Cygnaeus-lukion oppilaat esittävät tiistaina 24.4. tv-ohjelma Stagesta tutun Forest Camp -musikaalin. Musikaali esitetään täyspitkänä versiona, jossa esiintyy myös joukkueen valmentajana toiminut artisti Arja Koriseva.

Keskiviikkona 25.4. Paras valinta -konsertissa lavalle nousee puolestaan tämän hetken suomalainen ykkösartisti Chisu. Lämmittelybändinä esiintyy jyväskyläläinen SiCi and the Boogie Brothers. Konsertin juontavat Radio NRJ:n Aamupojat Anssi ja Renne, jotka juontavat myös yhdeksäsluokkalaisten Taitaja9-finaalin tiistaina.

Konsertti- ja musikaaliesitykset ovat ilmaisia, mutta paikkoja on rajoitetusti. Osa paikoista on varattu Taitaja2012-tapahtuman kilpailijoille, mutta sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja on saatavana Taitaja2012-tapahtuman Facebook-sivun kautta 14.3.-5.4. Kumpaankin esitykseen arvotaan 200 lippua. (http://www.facebook.com/taitaja2012)

Taitaja2012-tapahtumaan kuuluu opetusalan ammattilaisille ja yrityselämän edustajille suunnattu laaja seminaariohjelma. Tiistaina 24.4. pidettävän kansainvälisyyseminaarin pääpuhuja on EU-komission ammatillisen koulutuksen yksikön apulaisjohtaja Alison Crabb. Keskiviikkona 25.4. pohditaan nuorten tulevaisuuden työkykyä seminaarissa, jonka järjestävät Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Muita seminaarien aiheita ovat muun muassa aluekehittäminen, yrittäjyys ja uuden opetusteknologian työpajat. Seminaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Seminaariohjelma on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.taitaja2012.fi.

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Esko Junttila, Taitaja2012-tapahtuma, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5603.

Tiedottaja Niina Luttinen, Taitaja2012-tapahtuma, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5133

Taitaja2012 on yksi tämän vuoden suurimmista tapahtumista Keski-Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.

Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on 22 000 ammatillisen koulutuksen opiskelijan ja lukiolaisen koulutuksen järjestäjä. Kuntayhtymän ammatillisia oppilaitoksia ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jyväskylän liikenneopettajaopisto. Kuntayhtymän lukiot ovat Cygnaeus-lukio, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Sepän lukio, Tikkakosken lukio ja Voionmaan lukio.

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu 24.-26.4. Jyväskylän Paviljongissa, ti klo 9-17, ke klo 9-18 ja to klo 8-13. www.taitaja2012.fi Tapahtumaan on vapaa pääsy.