Tiedote: Lauri Ihalainen Taitaja2012-ammattitaitotapahtuman suojelijaksi

Tulosta
Sähköposti
14.03.2012 12:41
AddThis Social Bookmark Button

lauri_ihalainen_nosto500pxjpg

Työministeri Lauri Ihalainen on Taitaja2012-tapahtuman suojelija. Jyväskylässä 24.-26.4.2012 järjestettävässä ammatillisen koulutuksen suurtapahtumassa 400 nuorta kilpailee oman alansa Suomen mestaruudesta 42 ammatissa. Tapahtuman suojelijana ministeri Ihalainen haluaa nostaa esiin kaksi asiaa.

"Perinteisesti olemme tottuneet ajattelemaan, että tuottavuus syntyy koneista ja teknisestä kehityksestä. Tulevaisuudessa yhä enemmän korostuu kuitenkin osaaminen. Tuottavuus ja sitä myöten kasvu on kiinni siitä, onko meillä taitavaa, oikeita asioita osaavaa porukkaa tekemään 2010-luvun töitä. Kyvykkäät työntekijät ovat avainasemassa ja Taitaja2012-kilpailu kannustaa osaamiseen."

"Toinen tärkeä asia on työ- tai koulutuspaikan takaaminen nuorille. Tätä varten on tarkoitus saada voimaan yhteiskuntatakuu vuoden 2013 alussa. Haluamme taata kaikille alle 25-vuotiaille nuorille työ- tai koulutuspaikan ja alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille työ- tai harjoittelupaikan", Ihalainen toteaa.

Keski-Suomesta, Pihtiputaalta, lähtöisin oleva Lauri Ihalainen on vaikuttanut vahvasti ammatillisen koulutuksen kehittämiseen erityisesti Keski-Suomessa. Hän toimi muun muassa 2000-luvulla Taitava Keski-Suomi -neuvottelukunnan puheenjohtajana. Taitava Keski-Suomen tehtävä oli kehittää ammatillista koulutusta yhdessä työelämän kanssa. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti palkitusta ohjelmasta on kehittynyt maakunnallinen toimintamalli, jolla johdetaan ammatillisen koulutuksen kehittämistä Keski-Suomessa.

Ammatillisen koulutuksen kehittäminen on myös ammattitaitokilpailujen keskeinen lähtökohta. Taitaja2012-tapahtuma kannustaa nuoria ammattiosaamisensa kehittämiseen, vahvistaa ammattikoulutuksen ja työelämän välistä yhteistyötä sekä luo verkostoja ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi.

Lisätietoja:

Rehtori Kirsti Kosonen, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6150.
Kilpailunjohtaja Esko Junttila, Taitaja2012-tapahtuma, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5603.

Taitaja2012 on yksi tämän vuoden suurimmista tapahtumista Keski-Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.

Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on 22 000 ammatillisen koulutuksen opiskelijan ja lukiolaisen koulutuksen järjestäjä. Kuntayhtymän ammatillisia oppilaitoksia ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jyväskylän liikenneopettajaopisto. Kuntayhtymän lukiot ovat Cygnaeus-lukio, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Sepän lukio, Tikkakosken lukio ja Voionmaan lukio.

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu 24.-26.4. Jyväskylän Paviljongissa, ti klo 9-17, ke klo 9-18 ja to klo 8-13. www.taitaja2012.fi Tapahtumaan on vapaa pääsy.