Haastattelu: Jasu Romo

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button

jasu_romo_500px
(Jasu Romo kilpaili Lontoossa robotiikkalajissa. Kuva: Mikko Takkunen/Skills Finland)

Millainen kokemus Lontoon MM-kilpailu sinulle oli. Mitä siitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Lontoon kisakokemus oli kerrassaan mieleenpainuva. Itse Lontoo oli aivan mahtava kaupunki, johon oli ilo päästä tutustumaan. Kävimme kiertämässä Lontoon nähtävyyksiä legendaarisella punaisella linja-autolla. Parhaat nähtävyydet tuli nähtyä.

    Kilpailu oli alkuun uuvuttava, mutta kunhan oikeaan rytmiin pääsi mukaan alkoi siitäkin saada enemmän irti. Kilpailun aikana omasta, sekä muiden lajeista oppi paljon uutta. Olihan paikalla maailman parhaat tekijät. Päällimmäisenä kilpailusta jai mieleen päätösjuhlat, mieletön väenpaljous, sekä uudet ystävät.

Mitä hyötyä kilpailutoimintaan osallistumisesta on sinulle ollut?

  • Kilpailutoiminta on avannut minulle paljon ovia. Kilpailun tuoma kokemus ja ammattitaito katsotaan usein eduksi työnhaussa ja opiskelussa. Itselle kilpailukokemus on valttia monissa esiintymissä vaatimissa tehtävissä.

Oletko osallistunut Taitaja-SM-kilpailuihin, mikä laji ja vuosi? Mitä Taitaja-kilpailusta jäi käteen? Mitä sanoisit Taitaja-semifinaaleihin osallistumista harkitsevalle nuorelle?

  • Olen kyllä. Osallistuin Vaasan ja Oulun taitajakilpailuihin vuosina 2009 ja 2010. Lajinani elektroniikka. Ensimmäinen kilpailureissuni oli tavallaan osa valmentautumista ja kävin testaamassa tason kovuutta. Toisena vuotena otin opit käyttöön ja voitin kultaa Oulun taitajakilpailuista.

    Mielestäni kaikkien, jotka tuntevat olevan kyvykkäitä kilpailuun kannattaa sitä myös yrittää. Kilpailukokemus ammattikoulun aikana edesauttaa opiskelua todella paljon.

    Tietenkin itselle kilpailusta on hyötyä aivan älyttömästi, koska samalla kartuttaa omaa ammattitaitoaan monella muullakin saralla kuin vain omalla pääaineellaan.

Mitä kuuluu kisojen jälkeiseen aikaan? Oletko saanut paljon yhteydenottoja, aiotko jatkaa kilpailu-uralla?

  • Englannissa on käynnistymässä yksi iso projekti johon tulen ottamaan osaa. Joten hommia on alkanut tulemaan kilpailujen kautta. Osallistun toki myös ensivuonna EuroSkills 2012 kilpailuun tavoitteena hakea Suomelle kulta-mitali.