Haastattelu: Jenniina Tiikkainen

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button

jenniina_tiikkainen_500px
(Jenniina Tiikkainen voitti Lontoon MM-kilpailuissa pronssia floristiikka-lajissa. Kuva: Mikko Takkunen/Skills Finland)

Millainen kokemus Lontoon MM-kilpailu sinulle oli. Mitä siitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Kokemus oli aivan mahtava ja uskomaton. Ehkä päällimäisenä jäi se mieleen, että kun harjoitteli paljon niin pystyi luottamaan omaan tekemiseen täysin - että tehty työ palkittiin!

2. Mitä hyötyä kilpailutoimintaan osallistumisesta on sinulle ollut?

  • Olen saanut paljon uutta oppia, mahdollisuuksia osallistua kursseille, tapahtumiin, saanut mainetta, itseäni esille, verkostoitumista...

3. Oletko osallistunut Taitaja-SM-kilpailuihin, mikä laji ja vuosi? Mitä Taitaja-kilpailusta jäi käteen? Mitä sanoisit Taitaja-semifinaaleihin osallistumista harkitsevalle nuorelle?

  • Kukkasidonta, vaasan taitajat 2009, voitto, kiinnostus osallistua muihinkin kilpailuihin, kisat herättivät kilpailuvietin, tahdon menestyä ja opiskella. Ennen ei voi tietää et mitä kisa tuo tullessaan, joten kannattaa pyrkiä kaikin voimin saamaan finaalipaikka. vaikka joskus tulee pettymyksiä, se ei saa latistaa sinua, vaan uutta matoa koukkuun! Tiedät sen itse sisälläsi mitä haluat, mutta aina olet kokemusta rikkaampi, jos osallistut, johti mihin johti! Ja muista, että voit olla itseesi tyytyväinen, kun teet kaikkesi kilpailun eteen, panostat siihen täysillä!

4. Mitä kuuluu kisojen jälkeiseen aikaan? Oletko saanut paljon yhteydenottoja, aiotko jatkaa kilpailu-uralla?

  • Työpaikkayhteydenottoja ei ole tullut...olen nykyään paljon itsevarmempi ihminen, voin luottaa omaan tekemiseen, olen panostannut kaikkeni WorldSkills-kisoihin ja johti hyvään lopputulokseen.

    Nyt elämä jatkuu työ- ja kouluarjessa vähän aikaa, mutta kyllä aion osallistua vielä kilpailuihin. Olen nuori ihminen ja minulla on vielä paljon mahdollisuuksia menestyä kisarintamalla. Kannustan kaikkia, jotka tuntevat kilpailuvietin sisällään: kisoihin mukaan vaan! Ei voi tulla konkaria, ellei kilpaile!

    Haastatteluja olen antanut aika paljon kisojen jälkeen. Taitaja-kisat voivat olla hyvä alku, jos siellä menestystä tulee niin paikkoja voi aueta muihinkin kisoihin, EuroSkills, WorldSkills ym.. kaikki kilpailuvietin omaavat, mukaan vaan Taitaja-semifinaaleihin!