Haastattelu: Susanna Virtanen

Tulosta
Sähköposti
AddThis Social Bookmark Button

susanna_virtanen_500px
(Susanna Virtanen voitti MM-hopeaa painotekniikkalajissa Lontoon WorldSkills2011-kilpailuissa. Kuva: Mikko Takkunen/Skills Finland)

Millainen kokemus Lontoon MM-kilpailu sinulle oli. Mitä siitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Kisakokemus oli mieletön, oli taas hauska päästä kisaamaan, antamaan itsestään kaiken ja nähdä mihin se riittää. Kisa päivät olivat todella pitkiä, vaikka tehtävien suoritus aikaa ei ollut paljon oli ne pilkottu pitkin päivää. Mielessä on kaikki kilpailu suoritukset joita miettii nyt paljon positiivisemmin kuin heti suorituksen jälkeen kun osaa katsoa kokonaisemmin eikä mieti vai pieleen menneitä kohtia.

Mitä hyötyä kilpailutoimintaan osallistumisesta on sinulle ollut?

  • Kilpailuihin osallistumiset on pakottanut treenaamaan ja kehittämään omaa osaamista nopeasti ja tehokkaasti. Olen päässyt matkustamaan Suomessa ja ulkomailla ja tällä hetkellä vielä kesken oleva ammattitutkinnon suoritus on alkanut kilpailupohjaa tukemiselle.

Oletko osallistunut Taitaja-SM-kilpailuihin, mikä laji ja vuosi? Mitä Taitaja-kilpailusta jäi käteen? Mitä sanoisit Taitaja-semifinaaleihin osallistumista harkitsevalle nuorelle?

  • Olen osallistunut taitajiin painotekniikan lajissa vuonna 2010 sijoittumalla toiseksi, mutta kuitenkin tulin valituksi EuroSkills-kilpailuihin, että taitajista kaikki alkoi. Taitaja-semifinaaleihin kannattaa lähteä kokeilemaan omaa osaamistaan, vaikka ei tuntisikaan itseään vielä ihan huippu hyväksi, mutta on hyvä haastaa itseään ja pääsee tutustumaan muihin saman alan opiskelijoihin. Ja osallistumalla ei mitään menetä, mutta voi kuitenkin jotain saada!

Mitä kuuluu kisojen jälkeiseen aikaan? Oletko saanut paljon yhteydenottoja, aiotko jatkaa kilpailu-uralla?

  • Kisojen jälkeen olen palannut takaisin töihin Turun ammatti-instittuuttiin jossa sopimus jatkuu toukokuun loppuun. pari haastattelua olen antanut. Kilpailu urani on valitettavasti nyt ohi kun Euroskills- ja Worldskills-kilpailuihin saa osallistua vain kerran, eikä meidän alalla ole mitään ns. omia kilpailuja, kuten monilla muilla lajeilla.