AddThis Social Bookmark Button

Tiedotus

Tiedotus-sivulta löydät Taitaja2012-tapahtumaan liittyvät uutiset ja tiedotteet. Viimeisimmät uutisotsikot löydät myös sivuston etusivulta ja tämän sivun alaosasta.

Tapahtuman viestintään liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii tiedottaja Niina Luttinen, niina.luttinen(at)taitaja2012.fi, puh. 040 341 5133.

 
Tiedote: ”Ammatinvalintaopisto vähentäisi vääriä uravalintoja ja toisi nuoret aiemmin työmarkkinoille” Tulosta Sähköposti
24.04.2012 10:52
AddThis Social Bookmark Button

taitaja2012_yleiskuvaa_kauneudenhoitoalan_opiskelijoita_9924

Teollisuusneuvos Jorma Nokkala ehdottaa Suomeen opiskelumallia, jossa nuoret voisivat testata omia taitojaan ja mielenkiinnon kohteitaan ennen opiskelupaikan valintaa.

Nokka-Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Jorma Nokkala esittää ammatilliseen koulutukseen mallia, joka vähentäisi nuorten tekemiä vääriä opiskelu-uran valintoja ja nopeuttaisi nuorten siirtymistä työmarkkinoille. Nokkala esitteli uutta mallia Taitaja2012-tapahtumassa Jyväskylässä tiistaina 24. huhtikuuta.

Teknologiateollisuus ry:n hallituksen jäsenenä toimivan Nokkalan mukaan Suomeen voitaisiin perustaa ammatinvalintaopistoja, joissa nuoret voisivat peruskoulun jälkeen esimerkiksi vuoden ajan testata käytännössä eri alojen tehtävissä omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Näin he löytäisivät nykyistä varmemmin oman alansa. Malli tukisi erityisesti niitä nuoria, jotka eivät ole löytäneet omaa alaansa vielä peruskoulun päättyessä.

Ammatinvalintaopistosta nuori voisi jäädä opiskelemaan ammattiopistoon, hakeutua toiseen oppilaitokseen tai ryhtyä yrittäjäksi.

"Ammatinvalintaopistossa nuori selvittäisi tulevaa työuraansa ajatellen, onko hän enemmän käytännön vai teorian ihminen. Ammatinvalintaopisto vähentäisi vääriä ratkaisuja ammatinvalinnassa ja toisi siten nuoret nykyistä aiemmin työmarkkinoille. Samalla se säästäisi yhteiskunnan varoja, kun nuoret eivät tekisi sellaisia opintoja, jotka eivät tue heidän mielenkiinnon kohteitaan. Oikean alan löytäneet nuoret olisivat myös motivoituneita luomaan nousujohteista työuraa", vuodesta 1967 lähtien yrittäjänä toiminut Nokkala sanoo.

Hänen mukaansa malli auttaisi yrityksiä saamaan ammattiosaajia oikeaan aikaan oikeanlaisiin työtehtäviin. Samalla yrityksiin saataisiin entistä osaavampia ja motivoituneempia työntekijöitä.

Nokkala sanoo, että ammatinvalintaopistot voisivat toimia osana ammattiopistoja. Uutta, erillistä koulutusorganisaatiota ei niille olisi tarvetta perustaa. Tällaisen mallin toteuttaminen edellyttäisi eri oppilaitosten tiivistä yhteistyötä.

Taitaja-tapahtuma auttaa uravalinnan tekemisessä

Taitaja-tapahtuma on ammattiosaamisen näyteikkuna ja aitiopaikka ammatteihin. Tapahtuma nostaa esille ammatillisen koulutuksen tarjoamat erilaiset koulutus- ja uramahdollisuudet ja tukee näin nuoria jatko-opintopaikan valinnassa. Samalla tapahtuma tekee näkyväksi eri ammattien vaatiman ammattitaidon ja ammatillisessa koulutuksessa tehdyt uudistukset sekä tukee uudistusten viemistä oppilaitosten arkeen.

"Taitaja-tapahtuma, sitä edeltävät semifinaalit ja kilpailuihin valmentautuminen edistävät koulutuksen ja työelämän yhteistyötä, kannustavat opiskelijoita kehittämään jatkuvasti ammattiosaamistaan ja motivoivat opettajia. Samalla avautuu oiva tilaisuus verkottua kansallisesti ja kansainvälisesti sekä verrata omaa osaamistaan muiden osaamiseen", Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä sanoo.

Rasku muistuttaa, että ammattitaitokilpailuiden ja niihin valmistautumisen aikana kertyy hyviä kokemuksia ja syntyy uusia, innovatiivisia tapoja tukea ammatillista lahjakkuutta ja ammattiosaamisen kehittämistä. Näitä kokemuksia kootaan, mallinnetaan ja hyödynnetään ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Jorma Nokkala, Nokka-Yhtiöt Oy, puh. 044 762 4501
Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 0400 958 845

Taustamateriaalia viestimille: www.taitaja2012.fi/fi/tiedotus/taustamateriaalia-viestimille
Kuvapankki: www.taitaja2012.fi/kuvat. Kuvapankkiin kuvataan kaikki SM-kilpailijat kilpailutilanteessa ja tapahtumakuvia (painokelpoisia).
Sosiaalinen media: facebook.com/taitaja2012 ja twitter.com/taitaja2012

Taitaja2012 on suurin koulutusalan vuosittainen tapahtuma Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.

Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on 22 000 ammatillisen koulutuksen opiskelijan ja lukiolaisen koulutuksen järjestäjä. Kuntayhtymän ammatillisia oppilaitoksia ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jyväskylän liikenneopettajaopisto. Kuntayhtymän lukiot ovat Cygnaeus-lukio, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Sepän lukio, Tikkakosken lukio ja Voionmaan lukio.

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu 24. - 26.4. Jyväskylän Paviljongissa, ti klo 9-17, ke klo 9-18 ja to klo 8-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuva: Kauneudenhoitoalaa Jyväskylän ammattiopistossa opiskelevat Nina Saarinen (vas.), Anne Paananen ja Kristiina Salonen lounastauolla. (Kuva: Mika J. Luomansivu)

 
Skills Finland ry:n tiedote: Yrittäjyyslaji palkittiin kestävän kehityksen Taitaja-palkinnolla Tulosta Sähköposti
26.04.2012 17:02
AddThis Social Bookmark Button
Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettu kestävän kehityksen Taitaja-palkinto luovutettiin juhlallisesti tapahtuman päättäjäisissä Yrittäjyys-lajille. Palkinnon luovutti Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä Yrittäjyyden lajivastaavalle Tea Rupalle ja päätuomari Veli-Matti Lampulle. Voittajan valitsi kilpailun jury yhdessä asiantuntijajäsenen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kestävän kehityksen koordinaattorin Ari Porkin kanssa.

"Yrittäjyys on erinomainen esimerkki lajista, jossa ei varsinaisesti tehdä fyysistä tuotetta, mutta silti kestävä kehitys on huomioitu aina lajisuunnittelusta ja tehtävänannosta varsinaiseen kilpailutoteutukseen saakka. Kestävän kehityksen arvot näkyvät lajissa erityisen monipuolisesti sekä ekologis-taloudellisesta että sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta", kertoo Porki. Yrittäjyyslajin liiketoimintakuvauksissa painottuvat vahvasti eri ikäryhmien huomioiminen sekä työkyky ja työssäjaksaminen.

Idea kestävä kehityksen Taitaja-palkintoon on peräisin ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuista, WorldSkillsistä. Palkinnon tavoitteena on edistää kestävän kehityksen periaatteita Taitaja-tapahtuman ja lajien toteutuksessa sekä lajien arvioinnissa. Kriteeristö on valmisteltu yhteistyössä OKKA-säätiön ja Suomen ympäristöopiston SYKLI:n kanssa.

"Kestävän kehityksen Taitaja-palkinto ottaa huomioon ympäristön, ihmisen ja talouden Taitaja-kilpailujen toteutuksessa. Lähtökohtana on jo kilpailujen säännöissäkin näkyvä pyrkimys yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon sekä ympäristön ja talouden taitava hallinta kilpailun toteutuksessa", summaa Pekka Matikainen Skills Finland ry:stä.

Lisätietoja:
Kestävän kehityksen koordinaattori Ari Porki, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 4433

Taitaja2012 on suurin koulutusalan vuosittainen tapahtuma Suomessa. Jyväskylään odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa.

Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Skills Finland edistää suomalaista huippuosaamista Taitaja-, Taitaja9- ja TaitajaPLUS-kilpailujen sekä valmennus- ja koulutustoiminnan avulla. Skills Finland vastaa myös Suomen ammattitaitomaajoukkueen lähettämisestä kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. www.skillsfinland.fi

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu 24. - 26.4. Jyväskylän Paviljongissa, ti klo 9-17, ke klo 9-18 ja to klo 8-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy. www.taitaja2012.fi

 
Lähetä terveisesi tai kommenttisi Viestiseinälle! Tulosta Sähköposti
24.04.2012 06:25
AddThis Social Bookmark Button

viestiseinan_uutiskuva

Taitaja2012-tapahtuman Viestiseinälle voi kuka tahansa lähettää terveisensä joko matkapuhelimella, verkkosivuilta tai Twitterin kautta. Myös kuvaviestejä voi lähettää!

Tekstiviestit lähetetään numeroon 045 7396 0303. Viestiseinää voi seurata verkossa osoitteessa www.viestiseina.fi/taitaja2012

Viestiseinä on näkyvästi mukana Paviljongissa Messukadun sisäänkäyntiaulassa näytöllä, 3. kerroksessa ravintolan viereisellä tasanteella älytaululla, B-hallissa C-hallin sisäänkäynnin vieressä näytöllä ja käytävällä olevalta suurelta LED-näytöltä.

Huomioi, että Viestiseinä toimii parhaiten Firefox- tai Google Chrome -selaimilla. Valitettavasti sivu ei näy oikein mobiililaitteilla.

Lisätietoja:

Tiedottaja Juha Luomala, puh. 040 341 5853

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 4 / 35