AddThis Social Bookmark Button

Tiedotus

Tiedotus-sivulta löydät Taitaja2012-tapahtumaan liittyvät uutiset ja tiedotteet. Viimeisimmät uutisotsikot löydät myös sivuston etusivulta ja tämän sivun alaosasta.

Tapahtuman viestintään liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii tiedottaja Niina Luttinen, niina.luttinen(at)taitaja2012.fi, puh. 040 341 5133.

 
Ammattitaidon SM-kilpailun lopputulokset julkaistiin tulokset-sivulla! Tulosta Sähköposti
26.04.2012 16:31
AddThis Social Bookmark Button

Taitaja2012 - Ammattitaidon SM-kilpailun lopputulokset julkaistiin tulokset-sivuilla.

Suuret onnittelut kaikille kilpailussa menestyneille!

 

 
Taitaja2012-tapahtuma avattiin näyttävästi Tulosta Sähköposti
23.04.2012 18:14
AddThis Social Bookmark Button

taitaja2012_avajaiset_forest_camp_9992_500

 

Taitaja2012-tapahtuman avajaiset vietettiin maanantai-iltana Jyväskylän Paviljongissa musiikin, tanssin ja puheiden säestyksellä. Avajaisiin osallistuivat ammattitaidon SM-kilpailun kilpailijat ja kutsuvieraat.

 

Taitaja2012 SM-kilpailun avasi Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski. Skills Finland ry:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen tilaisuuteen toi Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

 

Käytännön neuvojakin kilpailijoille oli tarjolla parhaalta mahdolliselta asiantuntijalta, vuoden 2011 Taitajien Taitajalta Teemu Mikkoselta.

 

"Paras neuvoni teille on, että jännittäkää. Se kuuluu asiaan eikä sitä tarvitse pelätä", Mikkonen evästi kilpailijoita. Tietokoneet ja verkot -lajin viime vuonna Kuopiossa voittanut Mikkonen kehotti kilpailijoita myös luottamaan itseensä, tekemään parhaansa ja olemaan taitajia.

 

Puhujien lisäksi avajaisissa olivat näyttävästi esillä ohjelmasta vastanneet Jyväskylän ammattiopiston ja lukioiden opiskelijat. Mainion poljennon tapahtumalle tarjosi tunnelmaa nostattanut house-bandi ja esimakua saatiin niin tiistain Forest Camp -musikaalista kuin keskiviikon Paras valinta -konsertista. Lavalla nähtiin myös Hiphop-ryhmä "3xH".

 

Kuva: Jyväskylän Cygnaeus-lukion musikaaliryhmä esitti Taitaja2012-tapahtuman avajaisissa "Niin kuin mies" -laulun Forest Camp -musikaalista. Musikaali esitetään kokonaisuudessaan tiistaina klo 19 alkaen Jyväskylän Paviljongissa. (Kuva: Mika Juhani Luomansivu)

 

Lisää kuvia avajaisista osoitteessa www.taitaja2012.fi/kuvat

 
Linda Jokelasta ensimmäinen TaitajaPLUS-kilpailujen artesaanivoittaja Tulosta Sähköposti
26.04.2012 16:06
AddThis Social Bookmark Button

taitajaplus_artesaani_jokela_linda_satakunnan_ammattiopisto_500

TaitajaPLUS-kilpailun artesaanilajin voittaja Linda Jokela kilpailutehtävään keskittyneenä. (Kuva: Jaakko Manninen).

Satakunnan ammattiopistossa opiskeleva Linda Jokela, 19, on TaitajaPLUS-kilpailujen kaikkien aikojen ensimmäinen artesaanilajin voittaja. Aikaisemmin artesaanit ovat tehneet tapahtuman yhteydessä ammattinäytöksiä, mutta tänä vuonna laji oli varsinaisena kilpailulajina.

Artesaanien tehtävänä oli suunnitella opiskelijaruokala Hoivakkaan Jyväskylään tuote, jonka teemana ovat värikkäät ruoka-aineet. Kilpailijoiden tuli tehdä suunnitelma piirtäen tai maalaten sekä esitellä suunnitelmansa asiakkaalle.

Porilainen Linda Jokela ideoi värikkäät hedelmännäköiset lamput, jotka soveltuvat niin pöydälle, seinälle, lattialle kuin kattoonkin.

"Halusin suunnitella jotain erikoista. Tällaisia lamppuja en ole nähnyt koskaan myytävänä", Jokela kertoo.

Jokelalle kilpailukokemus oli niin myönteinen, että hän aikoo hakeutua jatkossa muihinkin suunnittelukilpailuihin.

TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville henkilöille, jotka opiskelevat ammatillisessa koulutuksessa. TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään Taitaja-kisojen yhteydessä 24.-26.4.2012.

TaitajaPLUS-kilpailuun ei ole ikärajaa. Kilpailuun voivat osallistua henkilöt, joille on tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 5 / 35