AddThis Social Bookmark Button

Tiedotus

Tiedotus-sivulta löydät Taitaja2012-tapahtumaan liittyvät uutiset ja tiedotteet. Viimeisimmät uutisotsikot löydät myös sivuston etusivulta ja tämän sivun alaosasta.

Tapahtuman viestintään liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii tiedottaja Niina Luttinen, niina.luttinen(at)taitaja2012.fi, puh. 040 341 5133.

 
Tiedote: Koulutuskeskus Salpauksen joukkue kilpailee Tv- ja videotuotannossa Tulosta Sähköposti
25.04.2012 16:37
AddThis Social Bookmark Button

tv_ja_videotuotanto_marko_valve_jesse_ojala_500

Jesse Ojala (etualalla) ja Marko Valve koulutuskeskus Salpauksesta tekevät kisatyötään TV- ja videotuotantolajissa. (Kuva: Lina Markkanen).

Ammattitaidon SM-kilpailut ovat täydessä vauhdissa Jyväskylässä. Kolme päivää kestävässä kilpailussa 400 kilpailijaa tavoittelee Suomen mestaruutta 42 lajissa. Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat Jesse Ojala Lahdesta ja Marko Valve Heinolasta kilpailevat Taitaja2012-tapahtumassa Tv-ja videotuotantolajissa.

"Kisaaminen omassa lajissa tuntuu mukavalta. Ensimmäisenä päivänä oli vähän hämminkiä, mutta sen jälkeen pääsimme hyvin vauhtiin", kaksikko kertoo kisatunnelmista Taitaja2012-tapahtuman toisena kisapäivänä.

Tv- ja videotuotannon kilpailussa kahden hengen opiskelijajoukkueet näyttävät osaamistaan erilaisissa tehtävissä. Tehtävissä kilpailijat tuottavat esittelyvideon oikealle yritysasiakkaalle sekä uutispätkän studiohaastatteluineen. Salpauksen opiskelijat Jesse ja Marko olivat tyytyväisiä tehtäviin ja niiden haastavuuteen. Haasteena varsinkin uutistehtävässä oli aikataulutus.

"Tehtävät kattavat hyvin kaikki alan osa-alueet. Aloitimme työharjoittelun juuri kisojen alla ja harjoittelu olikin hyvää harjoittelua kisaa varten", keväällä opintonsa päättävät opiskelijat kertovat.

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu alkoi Jyväskylässä tiistaina. Tulokset ovat selvillä torstaina n. klo 18 mennessä. Taitaja on Suomen suurin koulutusalan vuosittain järjestettävä tapahtuma. Tänä vuonna se järjestetään Jyväskylän Paviljongissa, jonne odotetaan kolmen päivän aikana noin 30 000 kävijää.

Tiedoksi toimituksille:

Kuva haastateltavista löytyy osoitteesta www.taitaja2012.fi/kuvat Tv- ja videotuotantolajin kuvista. Keskiviikkoiltaan mennessä kuvapankista löytyvät kuvat kaikista kilpailijoista.

Lisätietoja:

Tv- ja videotuotanto lajivastaava: Opettaja Ilkka Niekka, Taitaja2012-tapahtuma, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5787
Yhteys opiskelijaan: Opettaja Ville Grönroos, Koulutuskeskus Salpaus, puh. 044 708 0527
Tiedottaja Niina Luttinen, Taitaja2012-tapahtuma, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5133

Nettisivut: www.taitaja2012.fi
Taustamateriaalia viestimille://www.taitaja2012.fi/fi/tiedotus/taustamateriaalia-viestimille
Kuvapankki: www.taitaja2012.fi/kuvat. Kuvapankkiin kuvataan kaikki SM-kilpailijat kilpailutilanteessa ja tapahtumakuvia (painokelpoisia).
Sosiaalinen media: facebook.com/taitaja2012 ja twitter.com/taitaja2012

Taitaja2012 on suurin koulutusalan vuosittainen tapahtuma Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Taitaja9-kilpailu, jossa 100 yhdeksäsluokkalaista kilpailee kädentaidoissa.
Taitaja2012 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on 22 000 ammatillisen koulutuksen opiskelijan ja lukiolaisen koulutuksen järjestäjä. Kuntayhtymän ammatillisia oppilaitoksia ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jyväskylän liikenneopettajaopisto. Kuntayhtymän lukiot ovat Cygnaeus-lukio, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Sepän lukio, Tikkakosken lukio ja Voionmaan lukio.

Taitaja2012 Ammattitaidon SM-kilpailu 24.-26.4. Jyväskylän Paviljongissa, ti klo 9-17, ke klo 9-18 ja to klo 8-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 
Musiikin ja tanssin nuoret osaajat esillä Taitaja2012-tapahtumassa Tulosta Sähköposti
02.04.2012 11:04
AddThis Social Bookmark Button

taitajassa-musiikki-nostokuva

Taitaja2012-tapahtuman yhteydessä kuullaan runsaasti myös musiikin nuoria taitureita eri yhteyksissä. Jo ennen ammattitaidon SM-kilpailuja Jyväskylän Sokoksen Taitaja-lavalla esiintyy yli 70 musiikin oppilasta, 12 opettajan valmentamina 17 eri ryhmän muodossa.

Monityyliset avoimet esitykset soivat yleisölle katutason käytävällä keskiviikosta sunnuntaihin 11.-15.4.2012 aina lounastunnin ja työpäivän päättymisen aikaan, klo 11-13 ja klo 15.30-17.30.

Kilpailujen aikana Paviljongin A-hallin tapahtumalavalla esiintyy muusikon ammattitutkinnon ja musiikin perusopetuksen oppilaita sekä Cygnaeus-lukion, Sepän lukion, Jyväskylän normaalikoulun lukion ja Bovallius-ammattiopiston musiikkiryhmiä. Lavalla käy 13 eri esiintyjäryhmää ja kaikkiaan lähes 50 nuorta musiikin taitajaa. Tapahtumalavan esitykset ovat yleisölle avoimia kilpailujen aikana, tiistaista 24.4. klo 10 alkaen ja torstaihin 26.4. klo 14.30 päättyen.

Muusikon perustutkinnon opiskelijat opettajineen vastaavat Taitaja2012-kilpailujen avajaisten ja päättäjäisten juonnoista sekä esityksistä, joissa on mukana myös tanssin ja musiikin perusopetuksen oppilaita, yhteensä yli 70 eri-ikäistä esiintyjää. Lisäksi musiikinopiskelijat esiintyvät lukuisissa kutsuvieras- ja oheistapahtumissa Taitaja2012-tapahtuman aikana.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Kirsti Korpela, puh. 040 341 5885, kirsti.korpela(at)taitaja2012.fi

 
Helsinkiläiselle Heini Mäkelälle kultaa puhdistuspalvelussa Tulosta Sähköposti
25.04.2012 16:28
AddThis Social Bookmark Button

taitajaplus_puhdistuspalvelu_mkel_heini_keskuspuiston_ammattiopisto_500

Heini Mäkelä kuuntelee loppuarviointia suorituksestaan Luovin ammattiopiston Petri Hämäläiseltä. (Kuva: Jaakko Manninen)

Keskuspuiston ammattiopistossa opiskeleva helsinkiläinen Heini Mäkelä voitti TaitajaPLUS-kilpailujen puhdistuspalvelulajin. Kilpailussa toiseksi tuli Tuomas Paananen Bovallius-ammattiopistosta ja kolmanneksi ylsi Anniina Nikkilä Keskuspuiston ammattiopistosta. Taitaja2012-kilpailujen yhteydessä järjestettävä TaitajaPLUS jatkuu torstaina artesaanilajilla.

Puhdistuspalvelulajin kilpailutehtävänä oli toimiston ylläpitosiivous käsityövälineillä ja pölynimurilla. Mäkelä kuvaa tehtävää helpoksi, vaikka yleisön edessä työskenteleminen toi kilpailuun lisää haastetta.

"Kilpailutilanne oli aika jännittävä, sillä en ole kovin kilpailuhenkinen ihminen. Halusin kuitenkin lähteä edustamaan kouluani ja itseäni", sanoo viime vuonna semifinaaleihin asti yltänyt Mäkelä.

Voitostaan onnellinen Mäkelä uskoo, että kilpailukokemuksesta ja voitosta on hyötyä työnhaussa.

"Toivon mukaan se näyttää työnantajalle, että olen motivoitunut työhöni. En ole lukuihminen, mutta tykkään tehdä töitä käsilläni."

TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville henkilöille, jotka opiskelevat ammatillisessa koulutuksessa. TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään Taitaja-kisojen yhteydessä 24.-26.4.2012.

TaitajaPLUS-kilpailuun ei ole ikärajaa. Kilpailuun voivat osallistua henkilöt, joille on tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 8 / 35