Vilma Hassi från Sastamala är Mästarnas Mästare2012

Skriv ut
Skicka sidan
Torsdag, 26 April 2012 18:36
AddThis Social Bookmark Button
Vilma Hassi, 19, från Tammerfors yrkesinstitut har valts till Mästarnas Mästare i Jyväskyläs FM-tävlingar i yrkesskicklighet torsdag den 26.4.2012. Hassi som studerar till sömmare vann guld i grenen klädsömnad.

"Titeln Mästarnas Mästare är en mycket stor ära, som gör att jag inte vet vad jag skulle säga", beskriver Vilma Hassi sina känslor genast efter segern bekräftades i Jyväskylä Paviljonki.

Sastamala-bo Hassi studerar för tredje år vid yrkesgymnasium i Tammerfors yrkesinstitut. Hon deltog i FM-tävlingarna för andra gång nu och resultat var en guldmedalj till.

Mästarnas Mästare -vinnaren offentliggjordes av direktören Mika Tammilehto från undervisnings- och kulturministeriet. Som vinnarens tjänster nämndes berömligt kunnande på grenens alla delområden, viljan att utveckla sitt kunnande och utmärkt och uppmuntrande attityd i tävlingen.

Varje år i Mästare-evenemanget väljs en Mästarnas Mästare som har haft framgång i tävlingen och klarar sig bra i sina studier. Mästarnas Mästare verkar för ett år som förespråkare för yrkesutbildning. Som pris får hon använda en bil för ett år, i år är bilen BMW 118i.

En jury som Skills Finland r.f. har utsett väljer Mästarnas Mästare från grenspecifika vinnarnas grupp. Mästarnas Mästare måste vara den absoluta bästa i sin gren. Dessutom måste Mästarens Mästare vara stolt över sitt kunnande och sin yrkesutbildning. Mästarens Mästare måste vara positiv, förespråkare för både sin egen gren och yrkesutbildning.

Mer information:

Tävlingsledare Esko Junttila, Mästare2012-evenemanget, tel. 040 341 5603
Informatör Niina Luttinen, Mästare2012-evenemanget, Jyväskyläs samkommun för utbildning, tel. 040 341 5133


 

I samarbete med:

lemminkainen_verkkoon_iso iss_verkkoonelectrolux_verkkoon_140px vhl_logistics_verkkoon laakkonen_verkkoon155px jalas_verkkoon_95px
wurth_verkkoon_120px Metallintyöstökoneet ja rakentamisen kalusto - Machinery Oy ponsse_verkkoon teknologia_teollisuus_verkkoon_140px keskimaa_verkkoon_145px nrj_energy_verkkoon
bovalius_logo_uusi_140 poke_verkkoon paviljonki_logo_115 jamk_verkkoon pkky_logo_210