Studievägar - guidade turer på tävlingsområdet

Skriv ut
Skicka sidan
AddThis Social Bookmark Button

opintopolut3

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Frågan du säkert ställt dig flera gånger. Du kanske redan har hittat din egen bransch och gjort planer för detta. Det kan också vara att du inte än hittat ett intressant yrke och din bild av framtiden är ännu inte klar och tydlig.

Under Mästare2012-evenemanget får du hjälp med att göra ditt eget yrkesval, tävlingarna är en möjlighet att få information om utbildning, yrken och arbetslivet. Under evenemanget kan du bekanta dig med yrken som intresserar dig genom att gå på guidade studievägar.

Mästare2012 Jyväskylä kommer att erbjuda sju olika guidade studievägar som täcker alla tävlingsgrenar. Varje studieväg innehåller 5-11 grenar och det tar cirka 30 minuter att bekanta sig med en studieväg. Du kan välja att gå på en eller flera studievägar. Varje gren har en egen guide som berättar om yrket och FM-tävlingsuppgiften.

Alla som besöker Mästare2012-evenemanget har möjlighet att bekanta sig med nästan 50 olika yrken genom att gå via studievägar under evenemanget. Besökare kan välja den mest intressanta studievägen och ta en guidad tur. Varje gren har en egen guide som berättar om yrket och FM-tävlingsuppgiften.


Studievägarna i Mästare2012-evenemanget

Uppgifterna anknutna till studievägarna kommer bara att publiceras på finska.

Studievägarna i Mästare2012-evenemanget

Studiehandledare kan boka sina elever på Studievägar genom ett elektroniskt system har öppnats på sidan bokning av Studieväg. Om ni vill ha en svenskspråkig guide på er studieväg vänlighen ange det i fältet "mer information" när ni bokar tid.

 

sininen Fordons- och transportteknik

• fordonsmekanik, bilskadereparation, billackering, transportlogistik, användning av skogmaskin och plastbranschen (uppvisningsgren)

vaalean_sininen Kosthållstjänster

• konditor, restaurangkock, cateringkock, servitör och turism (uppvisningsgren)

keltainen Service

• kundbetjäning och försäljning, blomsterbinderi, rengörningsservice, företagsamhet, dekoration, klädsömnad, skönhetsvård, frisering, hästskötsel, närvårdare och djurskötare (uppvisningsgren) 

punainen IT- och informationsteknik

• tryckteknik, planering av trycksaker, produktion av webbsidor, databehandlig, CAD-plandering, datorer och nätver, tv- och videoproduktion och ekonomiförvaltning (uppvisningsgren)

musta Industri

• maskinmontering och underhåll, plåt och svetsning, laborant, mekatronik, elektronik, automationsteknik och elinstallation

vihre Byggande

• murning och plattsättning, husbyggnad, timmermansarbete, stenarbete, ventilationsinstallation, anläggning av grönområde, möbelsnickare, rörläggning och målning och tapetsering

oranssi MästarePLUS

• rengörningsservice, fastighetsservice, artesan och skogskötare, produktion av skogstjänster (uppvisningsgren)

ruskea Gymnasier

  • information kommer senare
 

I samarbete med:

lemminkainen_verkkoon_iso iss_verkkoonelectrolux_verkkoon_140px vhl_logistics_verkkoon laakkonen_verkkoon155px jalas_verkkoon_95px
wurth_verkkoon_120px Metallintyöstökoneet ja rakentamisen kalusto - Machinery Oy ponsse_verkkoon teknologia_teollisuus_verkkoon_140px keskimaa_verkkoon_145px nrj_energy_verkkoon
bovalius_logo_uusi_140 poke_verkkoon paviljonki_logo_115 jamk_verkkoon pkky_logo_210