Käsitöiden ja käsityökilpailujen kautta on mahdollista saada aikaan myös paljon hyvää. Kerromme tässä artikkelissa inspiroivan esimerkin, joka toivottavasti innostaa muitakin käsityöihmisiä tekemään käsitöidensä avulla hyvää ja tuomaan hymyn niidenkin huulille, joilla voi juuri nyt olla syystä tai toisesta vaikea elämäntilanne. Toivomme, että pandakaverusten Lumin ja Pyryn innoittama pandasukkakilpailu saa sinutkin pohtimaan vaihtoehtoja, joiden avulla voit saada käsitöilläsi aikaan hyvää mieltä!

Pandasukkakilpailusta iloa lapsipotilaille

Suomen suloiset pandat, Lumi ja Pyry, jotka asustelevat Ähtäri Zoossa, ovat innoittaneet kisaamaan Suomen hienoimpien pandasukkien tittelistä. Tämä sukkakilpailu herätti runsaasti kiinnostusta koko Suomessa käsityöharrastajien keskuudessa. Kilpailutöiden tuli olla aikaisemmin julkaisemattomia. Lisäksi niiden tuli olla tekijöidensä ideoimia. Kilpailutöihin oli mahdollista tutustua Pandatalossa järjestetyssä pandasukkanäyttelyssä ja kilpailun järjestäjinä toimivat Ähtäri Zoo ja Lankava. Kilpailutöillä oli tarkoitus ilahduttaa lapsipotilaita, jotka joutuvat hoitojensa vuoksi viettämään aikaa sairaalassa.

Pandasukkakilpailu on hyväntekeväisyyden inspiraation lähde

Moni käsityöharrastaja on niin tuottelias, että hänelle saattaa tuottaa vaikeuksia löytää kaikille tuotoksilleen käyttäjiä. Edellä mainittu pandasukkakilpailu voi kuitenkin toimia tässä suunnannäyttäjänä ja inspiraation lähteenä. Kun mietit hetken, keksit varmasti monia hyväntekeväisyystahoja, joissa tekemäsi laadukkaat käsityöt otetaan ilolla vastaan.

Esimerkiksi Hope ry jakaa nimensä mukaisesti toivoa vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsiperheille. Tällaisissa tahoissa voisi olla käyttöä laadukkaille, uusille ja hyvin neulotuille villasukille, -lapasille, -haalareille ja -paidoille. Myös ensi- ja turvakodit ja monet muut tahot saattavat ilahtua käsityölahjoituksista, mutta asiaa kannattaa toki tiedustella näistä kohteista suoraan etukäteen.

Puhuttaessa käsitöistä ja hyväntekeväisyydestä monelle tulee ensimmäisenä mieleen kampanja, jossa erivärisistä neulotuista tilkuista koottiin tilkkutäkkejä lämmittämään niitä kaikista köyhimpiä. Autettavia löytyy kuitenkin myös Suomesta, kunhan vain jaksaa hieman miettiä, mihin käsitöitä voisi tarjota ja millaisille käsitöille olisi eniten tarvetta. Keskososastoilla saatetaan tarvita pikkuruisia vaatteita, jotka on erityisen helppo pukea lapsille, jotka ovat johtojen peitossa ja joita tulee käsitellä johdoista huolimatta. Myös erilaisille turvalonkeromustekaloille saattaa tällaisilla osastoilla olla tarvetta. Jos siis olet innokas ja taitava käsitöiden tekijä, joka haluaa ilahduttaa käsitöillään muita ja tehdä niiden kautta jotakin hyvää ja arvokasta, kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisiin käsitöitä vastaanottaviin tahoihin.