Parhaimmillaan käsitöiden tekeminen on erityisen rentouttavaa toimintaa – ja juuri sellaista toimintaa tarvitsemme tässä hektisessä elämänrytmissä. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka voit parhaiten rentoutua käsitöitä tekemällä.

Valitse käsitöiden joukosta ne, joista pidät eniten

Käsitöitä on olemassa valtava määrä ja jos tavoitteena on rentoutua käsitöitä tekemällä, kannattaa valita juuri sellaiset käsityöt, joiden tekemisestä nautit kaikista eniten. Jos viihdyt parhaiten ompelukoneen äärellä, valitse kivoja ompelutöitä. Jos taas tykkäät neuloa, valitse juuri sellaisia neulontatöitä, joiden parissa viihdyt ja jotka miellyttävät silmääsi.

Suosi lempivärejäsi

Väreillä on lähes terapeuttisia vaikutuksia. Suosi siis käsitöissäsi juuri niitä värejä, joista itse pidät. Yhdistele näitä värejä aina uusin tavoin ja nauti käsiesi aikaansaamasta lopputuloksesta. Käytettäessä vastenmielisiä värejä tulee käsitöiden tekemisestä pian vastenmielistä puuhaa, eikä lopputuloskaan miellytä omaa silmää.

Varaa käsitöiden tekemiseen riittävästi aikaa

Jotta käsitöiden tekeminen olisi rentouttavaa, tulee niiden tekemiselle varata riittävästi aikaa. Älä siis stressaa itseäsi liian tiukoilla aikatauluilla, vaan anna luovuutesi kukkia juuri sitä tahtia, joka tuntuu mielekkäältä, mukavalta ja rentouttavalta. Ei ole tarkoituksenmukaista ahertaa niska limassa, vaan tarkoitus on nauttia tekemisen riemusta.

Ilahduta käsitöillä läheisiäsi

Kun käsitöitä tekee omille läheisille, tulee niiden tekemisestä entistä mielekkäämpää. Käsityötä tehdessä on ihanaa ajatella, kuinka sen saaja tulee ilahtumaan. Ilahduta lapsia vaikkapa ihanilla neulotuilla nalleilla ja teiniä kauniilla neuleilla, joissa leikitellään teinin lempiväreillä. Neulo vanhukselle lämmittävät sukat tai tossut ja pienelle vauvalla vaikkapa ihanat ja näppärät junasukat, joiden pelkkä tarina lämmittää intohimoista käsityöharrastajaa.

Tee käsitöilläsi hyväntekeväisyyttä

Voit myös tehdä käsitöilläsi hyväntekeväisyyttä, mikä tekee harrastuksestasi entistäkin mielekkäämmän. Lahjoita käsitöitäsi vaikkapa koululuokkien myyjäisiin tai lastensairaaloihin. Myös erilaiset avustusjärjestöt, kuten Hope ry, ja ensi- ja turvakodit saattavat ottaa mielellään vastaan uusia käsintehtyjä vaatteita.

Hyvän tekeminen tuo iloa myös hyväntekijälle ja se voi jopa lisätä tunnetta siitä, että on arvokas ja että voi omilla taidoillaan tuoda iloa muille. Tällainen tunne auttaa jaksamaan niinäkin hetkinä, kun omassa elämässä tulee vastaan haastavia tilanteita ja kun matkaan tuleekin yllättäviä mutkia.